Gyalui Várkert Fesztivál: egy hely, ahol találkozhatunk

A Kolozsvártól 17 kilométerre elterülő Gyalu kastélyparkja ideális helyszínt kínál a családi és baráti programoknak: elég közel van ahhoz, hogy könnyen megközelíthető legyen a kincses városból vagy a „kalotaszegi köztársaság” településeiről, de elég távol ahhoz, hogy a nagyváros zajától mentes, üdítő természeti környezetet biztosítson a látogatóknak.

tortenelem4a

Az itt található reneszánsz stílusú várkastély regényes történelme csak tovább fokozza a település idegenforgalmi vonzerejét, hiszen a királyoknak és királynéknak, illetve püspököknek és hadvezéreknek is otthont nyújtó ódon falak a régmúlt időkről mesélnek, amit ma már csak a történelemkönyvekből és a regényírók elbeszélései alapján ismerhetünk meg.

A második alkalommal életre hívott Várkert Fesztivál a természeti és a történelmi kontextust figyelembe véve egyszerre nyújt felhőtlen szórakozást, a képzelőerőre is ható kirándulást, közösségi találkozási helyet és az összetartozás élményének megtapasztalását.

12113344_1500263000299281_7745095827385007381_o (2)

Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy minden korosztály megtalálja a maga ízlésének megfelelő elfoglaltságot. A gyerekeket szabadtéri ügyességi versenyekkel, kézműves-foglalkozásokkal, népi játékokkal és sok-sok meglepetéssel várjuk, míg a felnőttek kulturális, szórakoztató, gasztronómiai vagy éppen hagyományőrző programok közül válogathatnak. A kastély múltja iránt érdeklődők magyar és román nyelvű vezetett sétán vehetnek majd részt.

Ugyanakkor az is jól érezheti itt magát, akit a baráti társaság, a friss levegő, a tágas tér és nem utolsósorban a finom ételek és italok csábítanak ki Gyalura.

Töltsük együtt május utolsó hétvégéjét Erdély egyik legszebb és legizgalmasabb múltú kastélyának szomszédságában, a gyalui Várkert Fesztiválon!