Játsszunk úgy, mint rég!

A Várkert Fesztivál keretében Játék anno – hogyan és mit játszottak szüleink, nagyszüleink gyermekkorukban? címmel gyermekfoglalkozást szervez szombaton az Életfa Családsegítő Egyesület.

A gyermekeknek 10–17 óra között lehetőségük lesz megismerni a rég elfeledett játékokat: a kerékhajtást, az Adj, király katonát!, a tűzhöz melegedik labdajátékot, a számháborút, a pilickét, a kisbütü és nagybütüt, a kacsák és vadászokat, a golyózást, az ugró iskolát, a gumizást, gombfocizást, malmozást vagy a zsunnyogókészítést, de ugrókötelezhetnek, bújócskázhatnak, fogócskázhatnak,  sakkozhatnak is, ha úgy tartja kedvük.

Ugyancsak szombaton Kocsis Tünde és Sipos Krisztina, a Puck Bábszínház munkatársai dramatikus játékkal készülnek a kisebbek számára, illetve a Ha én lennék Mátyás király című bábelőadást is bemutatja a bábszínház. A délelőtt folyamán Tatár Tamás tart játékos fociedzést, 13 és 15 óra között pedig a Dribli szervez gyermekfoci-bemutatót és játékos vetélkedőt.

Az egészen picik számára 10 és 18 óra között totyogó sarok is működik majd.

Vasárnap 12 és 18 óra között kreatívabb feladatok várnak a gyermekekre: szalagszövésre, madzagkészítésre, körmönfonásra, nemezelésre és egyéb kézműves-tevékenységekre, illetve énektanítással egybekötött gyermektáncházra hív mindenkit az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékház JelesNapTár programja. Vasárnap 11-től a kastélykertben a tájfutó pályát is kipróbálhatják a gyerekek.

Erre a két napra a várkertbe költözik a Kolozsvári Magyar Napokról már jól ismert Emese Park a középkori faluval, és több ízben felvonul  a korhű viseletben török kori magyar zenét játszó zenekar, a Héttorony Hangászok is.